Crowdfunding voor de tegels Walk Of Fame

Jarenlang lagen bij de Leuvehaven diverse grote stoeptegels met de handafdrukken van diverse nationale en internationale beroemdheden. Inmiddels is deze walk of fame verhuisd naar Rotterdam-Zuid, maar ook hier blijven de stenen niet liggen. 

Wanneer je vanaf metrostation Zuidplein richting Ahoy loopt, zie je een spandoek: ‘De Walk of Fame gaat verhuizen – draag een steentje bij’. Het is nog niet in kannen en kruiken, maar het bestuur van de stichting van deze walk, wil de afdrukken in beton weer naar het centrum halen. Gedacht wordt aan de West-Kruiskade. Op dit moment zijn er zestig tegels, waarvan sommige beschadigd zijn, om ervoor te zorgen dat de sterrenstoep er in de toekomst prachtig bij ligt, is er crowdfunding pagina om geld op te halen voor de renovatie. Mocht je willen weten hoe zo’n gerepareerde tegel eruit ziet, dan kun je een kijkje nemen in de etalage van Richard Shoes. Daar ligt nu een exacte replica van de tegel met de afdrukken van Nelli Cooman.  

Het toekomstplan omvat drie varianten: een kleine Rotterdamse collectie (onder anderen Bep van Klaveren, André van Duin en Anita Meyer), een middelgrote internationale collectie (met daarbij Tina Turner, Jacky Chan en Johan Cruijff), en een ruime internationale collectie (bijvoorbeeld ook Elvis Costello, Johnny Cash en Mies Bouwman). De komende maanden hoopt het bestuur meer zekerheid te hebben over de locatie en de financiële middelen.

Het doel is om – hoe dan ook – een Walk of Fame te behouden waar de stad weer trots op kan zijn. “Dat kunnen we als stichting niet alléén”, aldus secretaris Emile Hilgers. “Daarom zijn we vandaag een doneeractie gestart, om geld in te zamelen voor het vernieuwen van tegels waarvan de coating na de verhuizing in 2014 is afgebladderd. We hopen dat daarnaast ook ondernemers en fangroepen
specifieke tegels willen sponsoren. Als iedereen een steentje bijdraagt en we de handen ineenslaan,
gaat het lukken. Of zoals Lee Towers zingt en op zijn tegel schreef: You’ll Never Walk Alone.”