Crowdfunding gestart voor Pauluskerk na inbraak

“Een laffe, trieste daad. In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in de @pauluskerkrotterdam. Twee personen kropen via een klapraam naar binnen en lieten in de kerk een spoor van vernieling achter. De schade is helaas groot.” Dit liet de Pauluskerk weten via Twitter.

Op camerabeelden is te zien, dat twee mannen een verlaten deel van de kerk binnendringen. “Ze zijn heel herkenbaar in beeld en de beelden zijn gedeeld met de politie”, vertelt Lex Bezemer, communicatiemedewerker van de Pauluskerk. “Ik vraag me echt af wat ze hier te zoeken hadden. Er is bijna niets van waarde hier. Ze hebben een aantal laptops meegenomen, die hoogstens een paar honderd euro opleveren.”

De inbrekers hebben weinig meegenomen, maar wel een enorme ravage achtergelaten. “De branddeuren zijn beschadigd en er is veel glasschade. We weten het exacte bedrag nog niet, maar vermoedelijk loopt het in de tienduizenden euro’s. Natuurlijk zijn we verzekerd en wordt er veel vergoed, maar we weten niet zeker of alle kosten worden gedekt.” Om ervoor te zorgen dat ze alles kunnen repareren, ook dat wat niet wordt vergoed, is de kerk met een crowdfunding begonnen. Via deze link https://www.doneeractie.nl/help-de-pauluskerk-weer-te-herstellen/-78244 kun je geld doneren om de kerk te helpen.

Ondanks deze enorme tegenslag gingen de deuren van de kerk gewoon open op maandag. “Onze vrijwilligers dachten meteen: wat kunnen we nog wel doen? Als we niet binnen boterhammen kunnen smeren, dan doen we dat buiten. We proberen er het beste van te maken”, aldus Bezemer.