Crowdsurfen tijdens Baroeg Open Air festival

Baroeg Open Air is een jaarlijks terugkerende festival in het Zuiderpark dat dit jaar, voor het eerst sinds de coronaperiode, weer op volle kracht terug is. Lesley heeft vaker Baroeg bezocht, maar dit keer met een doel. Crowdsurfen.

‘‘Ik zag heel vaak op TikTok filmpjes van mensen die crowdsurfen. Dit leek me zo leuk dat ik het een keer wilde proberen’’, vertelt Lesley van der Vliet. ‘‘M’n plan is om bij de mainstage mezelf naar het midden te wurmen. Als het publiek dan gehypet is zal ik twee sterke mensen vragen of ze me willen optillen en dan hopen dat het lukt!’’

Ruim 8000 bezoekers waren er aanwezig bij het Baroeg festival op zaterdag 10 september. Naast alle bezoekers lopen er ook vrijwilligers rond. Zo ook Leo Minderhoud die al sinds 1994 vrijwilliger is. ‘‘Het begon als een stage en toen ben ik eigenlijk blijven hangen’’, legt Leo uit. ‘‘Mijn leukste Baroeg-moment was dan ook de allereerste keer. Dat je wekenlang bij de voorbereidingen betrokken bent en dat je dan uiteindelijk 2000 mensen ziet genieten, dan krijg je echt kippenvel’’, voegt Leo toe.

Lesley heeft in de tussentijd drie keer geprobeerd om te crowdsurfen. Derde keer scheepsrecht, want toen lukte het ook echt. Of ze het opnieuw zou doen? ‘’Ja! Het was echt geweldig.’’