Culinair Bospolder-Tussendijken ontdekken tijdens BeSoek

Kan jij ook zo genieten van lekker eten?! Alle lekkerbekjes en culinaire genieters uit onze stad hadden afgelopen weekend maar één bestemming: het BeSoek eetfestival in Park 1943.
De nadruk lag op het kennis maken met de Marokkaanse keuken, maar er waren ook hapjes uit Afghanistan, Pakistan, Iran en Tsjetsjenië te proeven. “Kijk is naar een andere cultuur, laat je eens verleiden om wat nieuws te eten en ontmoet elkaar”, aldus Ineke Kruisinga van de BeSoek-organisatie. 


Bospolder-Tussendijken, de wijk waar het festival werd gehouden is erg divers. Het doel van deze festival is om mensen te laten zien wat deze verschillende culturen te bieden hebben. “Zo komen Delfshaven en de verschillende culturen daar wat positiever in beeld dan nu vaak het geval is”, aldus de organisatie. 

Naast de ondernemers die eten verkopen op het festival waren er ook een aantal stichtingen actief. Een daarvan organiseert kookavonden voor vrouwen die naar Nederland zijn gevlucht en proberen te participeren. “Het is voor deze vrouwen een spannende dag. Tot nu kookten ze alleen in het buurthuis, vandaag gaan ze voor het eerst naar buiten om op de BeSoek-markt te staan”, aldus Jamila Talla, die de avonden organiseert.

DE ZOMER IS OPEN is geproduceerd i.s.m. Video Werkt | www.videowerkt.nl