Cultuur- en Doro Siepelprijs 2020-2021 uitgereikt

De Cultuurpenning en de Doro Siepelprijs zijn tijdens de opening van het culturele seizoen 2020-2021, door wethouder Kasmi, uitgereikt aan creatief directeur van Mothership Jeroen Everaert en initiatiefnemer van House of Urban Arts Indirah Tauwnaar.

Cultuurpenning
Directeur Jeroen Everaert ontving de penning omdat de commissie van mening is “dat Jeroen Everaert en zijn team Rotterdam verfraaien met kunst waar geen Rotterdammer omheen kan, kunst die alle Rotterdammers bereikt en raakt”.

Het Rotterdamse college reikt de Cultuurpenning Rotterdam jaarlijks uit aan iemand die op cultureel gebied een bijzondere prestatie heeft geleverd.

Doro Siepelprijs
De jury schrijft onder andere: “Indirah Tauwnaar heeft niet alleen een duidelijke en sterke visie en een helder doel, maar straalt dat ook uit. Ze is bevlogen, een rolmodel voor de talenten die ze begeleidt, is maatschappelijk geëngageerd en staat voor wat ze wil en doet.

De Doro Siepelprijs is een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek.

Drones
Jeroen Everaert was onder andere betrokken bij het project waarbij driehonderd drones de lucht in werden gestuurd en een enorm hart vormde, om zo de Rotterdamse zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken tijdens de corona crisis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat