Cultuurscouts vieren 15-jarig bestaan

De cultuurscouts bestaan vijftien jaar. Dit zijn Rotterdammers, die cultuur in de wijken bevorderen door op te treden als intermediair in kunst- en cultuurprojecten voor bewoners, kunstenaars en de stad. In het kader van hun 15-jarig bestaan, kwamen ze bijeen met mensen uit hetzelfde werkveld om hun kennis en ervaring te delen.

Deze kennis en ervaring werd donderdag 26 oktober gedeeld op meerdere plekken, waaronder Hoogvliet. Hier waren cultuurscouts Titia (Pernis & Hoogvliet) en Annet (Rozenburg & Hoek van Holland) in gesprek met enkele Belgische collega’s uit Antwerpen om hun ervaringen te delen. ,,Ik merk dat jullie hier in Rotterdam meer vraaggericht bezig zijn, als het gaat om cultuur en dat dit bij ons niet echt zo is ingericht,” aldus een cultuurnetwerkster uit Antwerpen.

Later op de dag voegt Annet daar zelf aan toe: ,,Het is belangrijk dat je overal aan trekt, sleurt en in de krochten van het cultuurwezen in de buurt duikt. Op die manier kunnen wij overal hulp bieden.”

In de middag ging het programma verder in de Prinsekerk en hier gaf de directrice van Cultuur Concreet, Marian van Gerwen, aan dat we ons over de cultuur in Rotterdam geen zorgen hoeven te maken: ,,Gemiddeld zijn er elke dag wel minstens drie evenementen via cultuurscouts, dus dat gaat ontzettend goed. Maar we zullen er altijd voor moeten zorgen dat het niveau gewaarborgd blijft.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat