Cuppa Joe komt met koffietrend

De ‘cold brew’ van Cuppa Joe wordt gebrouwen in Rotterdam door Laura Jongmans en Gaia van Reenen. De koude koffie is een trend, overgewaaid uit Australie en Amerika. De dames zijn in Rotterdam de eerste die het koude bakkie pleur produceren.

In een waar koffielab, een afgesloten tent, wordt de koffie gebrouwen. Gaia trekt haar pak aan en voor even lijkt ze een bio-chemicus. ‘Het is belangrijk het proces schoon te houden’, vertelt ze. Vandaar het pak. ‘Toen ik zag dat het in Australie en de Verenigde Staten al heel groot is, dacht ik: dit moeten wij ook doen. En na veel experimenten hebben we een heel mooi recept gevonden.’ 

De koffie smaakt anders doordat het koud is gebrouwen. ‘Het is ook een stuk gezonder, want de vetten en zuren komen niet vrij, zoals dat wel gebeurt wanneer de koffie warm wordt gemaakt.’ De dames verkopen hun koffie al in verschillende koffiezaken in Rotterdam. Binnenkort openen ze ook een webshop, waar mensen de koude koffie kunnen bestellen.