Dagje gratis zwemmen voor pleeggezinnen bij Sportfondsen- of Optisport Zwembad in Rotterdam

Er is een groot tekort aan pleeggezinnen in Nederland. Pleegzorg Nederland organiseert daarom van 30 oktober tot en met 6 november de Week van de Pleegzorg. In deze week geven de Sportfondsenbaden en Optisport zwembaden in Rotterdam vouchers uit aan pleeggezinnen waarmee zij één keer gratis mogen komen zwemmen.

Elk jaar zijn er 3.500 landelijk nieuwe pleeggezinnen nodig; in Rotterdam worden 90 pleeggezinnen gezocht. Om de kans op een goede match en succesvolle plaatsing zo groot mogelijk te maken, is het altijd handig om er iets te veel gezinnen te hebben. Yolanda Volgering van Enver Pleegzorg geeft aan dat een campagne daar goed bij helpt: “We hebben daarna altijd meer belangstellenden die informatiepakketten aanvragen en uiteindelijk starten met de procedure.”

Pleegzorg Nederland wil met de campagne ‘Open je Wereld’ tonen dat pleegzorg verrijkend is voor niet alleen de kinderen, maar ook voor de pleegouders. Daarom worden tijdens de week pleeggezinnen in het zonnetje gezet met leuke activiteiten, zoals vrij zwemmen, vrijkaartjes en natuurlijk vrij zwemmen bij de Sportfondsenbaden en Optisportbaden in Rotterdam.

In de campagne wordt ook aandacht gelegd op de verschillende vormen van pleegouderschap. Dat de pleegzorg nu zo’n tekort heeft komt, omdat mensen vaak niet weten wat de mogelijkheden zijn van pleegzorg. Pleegouderschap kan namelijk ook in deeltijd voor een middag, weekend of in een vakantieperiode. “Het gaat erom dat de kinderen het gezinsgevoel kunnen ervaren. Ook in een weekend of vakantie kan dat.” Aldus Yolanda Volgering.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat