Dakloze Angelo mag niet langer uit protest in het Zuiderpark wonen

Ramón Nobel

De dakloze Angelo moet met zijn tentje het Zuiderpark verlaten. Hij woonde sinds dinsdag in de tent, uit protest tegen het woonbeleid. Volgens de politie is kamperen in het park alleen niet toegestaan. Agenten vroegen hem vandaag weg te gaan, daarop kwamen er anderen langs om Angelo te steunen.

Onder meer mensen van de Bond Precaire Woonvormen, de groepen Dance for freedom, Verbind Lokaal en een kandidaat voor de gemeenteraad kwamen op Angelo’s oproep af om hem te steunen toen de politie hem liet weten dat hij weg moest.

De wijkagent van het Zuiderpark heeft volgens een woordvoerder van de politie dinsdag al laten weten dat hij niet mocht kamperen in het park. “Hij heeft toen gezegd dat hij later nog van hem zou horen. Kamperen in het park mag niet, dus de man riskeert een boete wanneer hij langer blijft staan.” De politie erkent Angelo’s actie niet als een eenmansprotest.

Na aanmaning van de politie besloot Angelo donderdagmiddag toch maar te vertrekken. Naar een vriend waar hij al eens eerder op de bank sliep. Wel is het park nog steeds de plek waar zondag de demonstratie van Samen voor Nederland eindigt.