Daklozen smullen in de nachtopvang dankzij de sneeuw

Daklozen in de nachtopvang van het Leger des Heils smulden de afgelopen dagen van stoofpot en appelcompote voor 150 man. Het eten was over bij cateringbedrijf van der Linden omdat een evenement afgelast was door het winterweer.
“Wat veel, maar wat lekker”, was de reactie van het Leger des Heils toen ze maandag onverwacht het enorme buffet aangeboden kreeg. De catering was bereid voor een evenement in het Spartastation, maar nu brachten de koks van cateringbedrijf van der Linden het eten ‘s avonds naar de Coolhaven. Daar heeft het de gasten in de nachtopvang goed gesmaakt.

“Onze opdrachtgever had alle catering al betaald, maar had dus geen gasten meer om het op te eten. We hebben toen voorgesteld om het bij de mensen van het Leger des Heils te brengen”, weet medewerker Robin van der Schuyt. “Dat vonden ze een heel goed idee van ons.” Het was ‘volle bak’ bij de opvang door de kou. “Ze waren daarom blij verrast toen we om vier uur belden of we het mochten brengen”, vertelt Schuyt.
Gerard Schrijver van het Leger des Heils zag het eten binnenkomen. “Het was ontzettend veel. We hebben het naar de nachtopvang in het ‘Willem Boef-huis’ gebracht, waar het goed is ontvangen.” Woensdagmiddag hebben de koks van het cateringbedrijf de schalen weer leeg opgehaald.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat