Daklozen verwarmd door jassenactie en kids zetten schoentje op Coolsingel als protest

Zoals altijd maken wij een weekoverzicht die door jullie te zien is op OPEN Rotterdam, met daarin de vier mooiste, leukste of nieuwswaardigste verhalen van de afgelopen week. De video’s zijn ook hieronder nog een keer terug te kijken!

Recreanten van het recreatieoord Hoek van Holland zien het niet zitten dat de gemeente Rotterdam hun geliefde vakantieplek in de verkoop wil doen. Kinderen die het oord vaak bezoeken protesteerden daarom door hun schoen te zetten op de Coolsingel.

Duizenden truien en jassen; dat is de opbrengst van de inzamelingsactie van Erna van Hockeyclub Rotterdam en Murat van de Textielbank. Samen haalden ze de afgelopen tijd veel warme kledingstukken op om ze vervolgens uit te delen aan Rotterdamse daklozen, die een warme jas wel kunnen gebruiken tijdens de koude wintermaanden. 

Zondag was het de laatste dag om te genieten van de collectie van Museum Rotterdam. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur oordeelde dat het museum niet functioneert en daardoor beter kon sluiten. De wethouder en de gemeenteraad namen dit advies over en dus was zondag de laatste dag om het pand aan het Rodezand te bezoeken.

Wat overblijft is de vraag hoe dit op deze termijn heeft kunnen gebeuren. Dit vraagstuk wordt beantwoord in de reconstructie van Vers Beton. 

Fred is gepensioneerd technicus. Hij werkte jarenlang met elektronica in verschillende Rotterdamse theaters. Zijn vader kocht in 1953 als allereerst van zijn straat een tv. Dat de mensen van de studio in Hilversum, zo door een draadje op een scherm voor zijn neus verschenen was fascinerend voor Fred en die interesse heeft hij nooit losgelaten. Nu gaat hij langs ouderen om ze even mee terug te nemen in de tijd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat