Danceclub in voormalige fabriek medio 2019 open

De oude Emaillefabriek M4H, beter bekend als Ferro, wordt omgetoverd tot multifunctionele danceclub. De oude fabriekshallen worden gerenoveerd en de club zal naar verwachting medio 2019 zijn deuren openen. 

In 2017 werden marktpartijen door het college via een openbare uitnodiging gevraagd om een plan voor de exploitatie in combinatie met een overtuigende financiële en bouwkundige onderbouwing van deze locatie in te dienen. De voorwaarde hieraan was dat de locatie ontwikkeld moest worden tot een dance/evenementenlocatie. Het winnende plan komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Club BAR Rotterdam, Fullhouse Vastgoed en ZUS architecten.

“Het M4H gebied kent nog enkele onontgonnen pareltjes. De Emaillefabriek op de Ferro-locatie is daar een van. Het plan van De Maatschappij Voor Volksgeluk voorziet in een programmering voor dance in de nacht, maar ook overdag zal er veel te beleven zijn. Een plan waardig aan deze bijzondere locatie”, zegt cultuurwethouder Langenberg.

Naast een rauwe danceclub met grote en kleine zaal wordt het een multifunctioneel gebouw met mix van werkplekken en horeca en is er plek voor evenementen zoals foodfestivals en vintagemarkten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat