Dankzij Hendrick Damhuis kunnen leden van de bieb in Charlois thuis lezen

De bibliotheek Rotterdam is begonnen met een afhaalservice voor boeken in de coronacrisis, omdat de vestigingen gesloten zijn. Oudere leden worden actief gebeld om hier gebruik van te maken. Voor de ouderen die niet zelf hun boeken kunnen ophalen heeft bibliotheek Charlois een gedreven vrijwilliger.

Het aantal leden dat hier gebruik van maakt stijgt, net zoals het aantal boeken dat zij lenen. Meneer Damhuis (80+) is al meer dan 40 jaar lid van de bibliotheek en heeft dus al heel wat bladzijden omgeslagen in zijn leven. Hij deelt zijn passie voor het lezen graag met anderen en is daarom vrijwilliger bij de bibliotheek in charlois. Hij levert boeken aan huis voor bibliotheekleden die niet zelf boeken kunnen ophalen. Dit doet hij graag voor een ieder die dat wil of nodig heeft.

Leden kunnen online een formulier invullen met hun boekenwens. Voor de leden die dit niet kunnen is er ook een telefoonnummer zo wordt het formulier door een medewerker voor hen gevuld.

De bieb merkt dat er vooral een toename is in het aantal boeken voor de jeugd die uitgeleend worden. “Veel knutselboeken en dierenboeken”, aldus medewerker van de bibliotheek Joyce. Ook vertelt zij dat de mensen het gevoel van snuffelen in de bieb heel erg missen en hopen dat het snel weer open mag gaan.