Danseres Bonnie Doets stopt na 30 jaar bij het Scapino Ballet Rotterdam

Danseres Bonnie Doets gaat weg bij Scapino. Als 18-jarig meisje begon ze als danseres bij het Scapino Ballet Rotterdam. Op 8 september 2022 danst Bonnie haar laatste grote première met de voorstelling OSCAR. OPEN Rotterdam ging in 2018 bij Bonnie langs toen zij 25 jaar in het vak zat. Toen dacht ze nog helemaal niet aan stoppen.

Onderscheiden
Bonnie Doets ontving in haar carrière verschillende dansonderscheidingen. Onder meer de Prijs van Verdienste van het dansersfonds ’79 en een Gouden Zwaan voor haar bijdrage aan de Nederlandse dans. Bekende voorstellingen waarin zij een hoofdrol danste waren Kathleen, Nico, Pearl en Pablo. “Voor het Nederlandse danspubliek is Bonnie een van de gezichtsbepalende en toonaangevende dansers van de laatste decennia”, laat choreograaf Ed Wubbe weten. “De carrières van Bonnie en mij hebben vrijwel parallel gelopen, zij heeft altijd een belangrijk aandeel in mijn creaties gehad. Bonnie is een uniek en veelzijdig talent met een grote creativiteit, technische beheersing, uitstraling en charisma. Daardoor kon het publiek zich altijd goed met haar identificeren en heeft zij altijd kunnen verrassen.” Ook voor de choreograaf is de voorstelling OSCAR zijn laatste.

Dankbaar
“Als ik terugkijk op mijn carrière kan ik alleen maar dankbaar zijn voor al het moois dat ik heb mogen doen en meemaken. Dans heeft mij zoveel gegeven. Een hoogtepunt was de voorstelling TING! met circusartiesten en de NITS. Wat ik het meest ga missen is het publiek. Het mooiste is als ik hoor dat ik mensen heb kunnen raken. Daarvoor moet je performance wel oprecht en eerlijk zijn, het is ook een stuk van jezelf. Gelukkig weet ik dat er fantastische jonge dansers klaar staan om het stokje over te nemen”, zegt Bonnie Doets.