Dansfeest voor alleen vrouwen: ‘Kan gewoon aantrekken waar ik zin in heb’

Lara de Vleesschhouwer organiseerde in april dit jaar de eerste editie van Pretty Girls Like Trap Music. Een dansfeest voor alleen vrouwen, omdat ze een feestje in een veilige omgeving wilde creëren. Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede editie in De Doelen.

Lara kwam op het idee voor het vrouwendansfeest toen ze aan het sporten was in de Basic Fit Ladies Only. Ze vroeg zich af waarom ze dat zo fijn vond en waarom er zoiets bestaat. “Het antwoord is simpel. Vrouwen worden lastiggevallen in sportscholen, dus ging ik er meer over nadenken en dacht ik in het nachtleven worden toch meer vrouwen lastiggevallen. Waarom is er dan geen womens only feest?”, vertelt initiatiefnemer Lara.

Op TikTok zag ze een populair Ladies Only hiphop-/trapfeest in Engeland. “Toen dacht ik, ja ik ga het gewoon doen.” Het bleek een succes, al is er ook kritiek. “Sommige mannen vinden het discriminatie.”

Fijn gevoel
De bezoekers van de Pretty Girls Like Trap Music vinden het geweldig dat er zo’n feest is georganiseerd. ‘‘Wij hadden allebei het gevoel dat we kunnen aantrekken wat we willen en dat we ons nergens druk om te hoeven maken, dat is echt een fijn gevoel”, vertelt een bezoeker die samen met haar vriendin is gekomen. Een andere bezoeker geeft aan dat je hier minder op je hoede hoeft te zijn over dat je wordt aangeraakt op een manier dat je het niet wil.

‘‘Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat omdat er alleen maar dames zijn, dan niks kan gebeuren. Daarom hebben we een streng harassment policy. Als er dan iets gebeurt kunnen ze bellen of appen naar een telefoonnummer of de crew herkennen aan de roze lintjes’’, legt Lara uit.