De 24-jarige ‘Trambestuurster Naomi’ is een hit op TikTok

Trams besturen en TikTok-video’s maken: die twee gaan perfect samen in het leven van Naomi Muller. Naomi is pas 24 en werkt sinds één jaar als trambestuurder en begon tijdens haar werk spontaan met het maken van TikTok-video’s. Dit loopt inmiddels als een trein…
De TikTok’s van ‘Naomi trambestuurster’ zijn al duizenden keren bekeken en daarmee zet ze het werk als trambestuurder in Rotterdam goed op de kaart.

Naomi was eerst professioneel paardrijdster, maar dat kwam vanwege de corona pandemie bijna volledig stil te liggen. Thuiszitten was niks voor Naomi en een bevriende buschauffeur inspireerde haar om te solliciteren bij de RET. Naomi koos in plaats van de bus voor de tram en dat bevalt geweldig goed! “Trambesturen is lekker elke dag door de stad touren, en je helpt ook nog mensen van A naar B te komen.”

Naomi is een van de jongste trambestuurders bij de RET en met haar succesvolle TikTok-video’s biedt Naomi (jonge) mensen een ander beeld van het werk; dat het ook hartstikke cool kan zijn. En dat is hard nodig volgens collega Khalid: “De vacatures bij de RET staan open en ik ben blij dat Naomi met haar TikTok’s ook andere jongeren kan inspireren om misschien bij de RET te komen werken.”

We vroegen of Naomi nog een overstap gaat maken naar de bus of trein, maar daar piekert ze niet over: “Ik wil nog heel lang door als ‘Trambestuurster Naomi’.”