De Amerikaanse Pancake is ‘booming’ in Rotterdam

Op steeds meer Rotterdamse menukaarten verschijnt de Amerikaanse ‘pancake’. Om de proef op de som te nemen gingen we met de Rotterdamse Amerikaan West Givner op stap om in drie Rotterdamse zaken pannenkoeken te gaan proeven.
De test begint bij ByJarmusch aan de Goudsesingel waar West een klassieke versie van de pancake krijgt voorgeschoteld, inclusief bessen: ,,Dit ziet er heel goed uit…en het smaakt ook nog eens goed. Daarnaast is het ook groot genoeg, dat is vooral voor Amerikanen belangrijk.”

In totaal krijgt ByJarmusch maar liefst 9.5 pannenkoeken op de schaal van 10, en ook de Urban Espresso Bar aan de Nieuwe Binnenweg blijkt een groot succes: ,,Het lijkt erop dat ze het in Rotterdam wel snappen, de smaak is wederom goed en ook de presentatie is prima in orde. Oh, en de mensen zijn hartstikke aardig, dat telt ook mee…ik geef ze hier 9 pannenkoeken!’

En net als het niet beter lijkt te kunnen, komt West aan bij Arzu aan de Bergweg waar de keuze gigantisch is: ‘Ik kan hier niet eens kiezen, zoveel keuze, maar ik verkies de Red Velvet toch maar boven de Oreo.’

En nadat West toch nog wat ruimte heeft gevonden om de laatste pannenkoek in kwijt te kunnen, geniet hij met volle tuigen van zijn derde pancake in drie uur: ”Dit is niet normaal, ‘goddamn!’ Ik ga straks maar even lekker slapen want dat gaat wel lekker na deze overheerlijke pancake.”

Uiteindelijk moet de schaal zelfs aangepast worden en krijgt Arzu’s pancake maar liefst 10.5 pannenkoeken, waarmee ze de officieuze winnaar is van de eerste pancake test. “Maar uiteindelijk was het allemaal lekker, en kan je in Rotterdam dus prima een pancake eten”, zo sluit West af.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat