De beste 010nu reportages van 2015

Het jaar zit er weer bijna op. Tijd dus voor een terugblik op 2015. Er zijn heel veel 010nu reportages gemaakt over wat er allemaal gebeurt in de Rotterdamse wijken.

Dit zijn volgens ons de meest opvallende reportages:

Flashmob op zuidplein als aanjager tot dialoog

De dialoog aangaan en verbinding zoeken met elkaar. Dat was de boodschap van een grote flashmob op Zuidplein. Initiatiefnemers Soma Sirini en Lorenzo Elstak bedachten naar aanleiding van de aanslagen in Parijs bij Charlie Hebdo begin dit jaar het project ‘’Ik ben wij.’’ Een project dat erg goed aansluit bij de actualiteiten.

Ook Burgemeester Aboutaleb kwam naar de flashmob en liet daar zijn beste dancemoves zien.

Gedwongen verhuizing ‘Espresso Dates’ bijna op handen

Er is hard geklust aan het nieuwe onderkomen van ‘Espresso Dates’ aan het Middellandplein.

Liever hadden eigenaren Alia en Farukh Azzouzi in hun pandje op de kruising van de 1e Middellandstraat en de Heemraadssingel gebleven. Hun Limburgse huisbaas ontbond totaal onverwachts het huurcontract. Ze willen het pand namelijk gaan gebruiken om er zelf een koffietent te beginnen met een concept dat verdacht veel lijkt op dat van Espresso Dates.

Eerste Surinaamse afhaal langs de A13

Een droom is uitgekomen voor drie Rotterdamse horeca-ondernemers uit Feijenoord. De drie broers achter afhaalrestaurant ‘De Palmboom’ hebben hun derde vestiging geopend langs de A13.

De verborgen kracht achter verzorgingstehuis de Leeuwenhoek

Maak kennis met Fred de Groot deze Rotterdamse vrijwilliger zet zich al zes jaar in voor het verzorgingstehuis de Leeuwenhoek aan de West-Kruiskade.

Calisthenics-park Schiebroek geopend

Aan de Hazelaarweg in Schiebroek is het eerste calisthenics-park van Rotterdam geopend. Schiebroeker Sheraldo Dundas nam het initiatief om het park te realiseren. Hij schreef een plan, vroeg hulp aan Jongerenwerk en verdedigde dit voor de gebiedscommissie. Die stelde op hun beurt het geld beschikbaar.

Scootmobielclub trekt ouderen naar buiten

Elke twee weken trekt scootmobielclub De Blijde Rijders uit Zevenkamp er op uit. Met 28 scootmobiels verkennen zij Rotterdam.

CAR-E 4 Cabo Verde maakt kanker bespreekbaar 

Kaapverdiaans talent in de schijwerpers zetten met muziek, dans, kunst en workshops. Dat gebeurde tijdens CAR-E 4 Cabo Verde in Theater Zuidplein. De organisatie wilde tijdens dit evenement ook iets anders bespreekbaar maken.