De beste boerenkaas van Nederland

Zacht, smaakvol en een beetje karamel-achtig. Zo smaakt de oude boerenkaas van Booij Kaasmakers. Onlangs hebben ze de prijs gewonnen voor de beste oude boerenkaas. Marijke Booij verkoopt haar familiekaas in de Fenix Food Factory op Katendrecht.

Boerenkaas wordt met verse rauwe melk gemaakt. De melk van fabriekskazen wordt met melk gemaakt, die al gepasteuriseerd is. Door verhitting wordt dit bacterievrij gemaakt. Tot zover de theorie achter het kaasmaken. Volgens Marijke Booij zit het verschil voornamelijk in de smaak. “Het is vooral lekkerder.”

Volgens Booij is een oude kaas moeilijker om mee te winnen dan een jonge kaas. “Jonge kaas is makkelijker om te maken. Voor een oude kaas moet je extra je best doen. Nog steeds als ik een kaas opensnij, of je wint een prijs, is dat fantastisch.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat