De buurtbox in Meeuwenplaat zit dankzij Melissa en Caruffangelo ramvol: ‘Let op elkaar’

Klaarstaan voor een ander is een vanzelfsprekendheid voor Melissa en Caruffangelo Winklaar. Zij vulden de grote buurtbox in Meeuwenplaat afgelopen weekend voor een tweede keer. En dat terwijl ze zelf in een andere wijk wonen. “Er zijn nog steeds kinderen die met een lege maag naar school gaan.”

Taboes doorbreken en aan elkaar denken: dat is de boodschap die Melissa en Caruffangelo uitdragen. Het vullen van de buurtbox bij de speeltuin in Meeuwenplaat is hun bijdrage aan de strijd tegen armoede. “Ook wij zien de prijzen omhoog gaan”, vertelt Melissa. “En je ziet wat voor gevolgen dat heeft. Kinderen wiens toekomst niet zeker is. Mensen die middenin de nacht naar de buurtbox komen om er iets uit te halen. Daar hoef je je niet voor te schamen. Ook al komt dit onderwerp steeds meer ter sprake, het taboe is er nog altijd.”

Melissa was al een tijd op zoek naar een buurtbox. Omdat ze die in haar wijk Zalmplaat niet kon vinden, week ze uit naar Meeuwenplaat. Hier vulde ze de kast, met haar partner, op eigen kosten. De boodschappen zijn ruim 160 euro waard en zijn voornamelijk voor kinderen ingekocht. “Ik vind zo’n buurtbox een mooi initiatief. Het staat voor saamhorigheid. Ik hoop hiermee de community dichter bij elkaar te brengen en dat mensen meer met elkaar gaan praten. Je weet niet wat er achter gesloten deuren gebeurt.”

Ze realiseert zich, ondanks dat ze net als haar partner fulltime werkt, hoe belangrijk zo’n buurtbox is. “Het kan jou ook overkomen dat je er gebruik van moet maken. Morgen kan je zomaar arbeidsongeschikt raken. Dan zou je ook graag willen dat anderen je helpen. Daarom: let op elkaar. Praat en luister. Wie goed doet, wie goed ontmoet.”

De kast, die door een buurtbewoner zelf is gemaakt, zit tot de nok toe gevuld met voedingswaren. Maar: “We doen het er wel in porties in”, lacht Melissa. “De vorige keer had iemand wel een hele grote boodschap meegenomen.”