Vengaboys-zangeres Kim Sasabone over haar Molukse roots bij Chicks on Screen

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. In deze nieuwe aflevering gaan Lorianne Berggraaf en Tessa Diks in gesprek met Kim Sasabone, de leadzangeres van de Vengaboys. Ze spreken haar over haar familiegeschiedenis en haar Molukse roots. Het is dit jaar namelijk 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers in Nederland aankwamen.

Kim is een van de meest succesvolle Molukse artiesten. Als zangeres van de Vengaboys scoorde zij grote hits als ‘We’re going to Ibiza’ en ‘We like to party’. Haar opa behoort tot de eerste generatie Molukkers die zeventig jaar geleden per schip aankwam in Rotterdam. In
totaal arriveerden er in 1951 ruim 12.500 Molukkers in Nederland. Wat weet Kim over haar familiegeschiedenis en haar Molukse roots?

Op 21 maart 2021 was het precies zeventig jaar geleden dat de eerste groep Molukkers per schip arriveerde aan de Lloydkade in Rotterdam. Destijds dachten zij dat ze hooguit een paar maanden zouden blijven om daarna weer terug te keren naar hun geboorteland. Maar dat verliep uiteindelijk anders. Wil je meer leren over de Molukse geschiedenis? De meiden maakten ook een podcast-aflevering waarin ze spreken met historicus Joaniek Vreeswijk en fotograaf Elizar Veerman.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!