De coaches van ImPower helpen Rotterdammers aan een baan

De peercoaches van ImPower helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. De coaches hebben zelf ook ervaren hoe moeilijk het soms kan zijn een baan te vinden. Binnen één jaar hebben de twaalf coaches al meer dan 100 mensen aan het werk geholpen.
Kelly da Silva is één van de peercoaches. Ze zat in een moeilijke situatie in haar leven. Werk en haar gezinsleven werden haar te veel en ze belandde daardoor in de ziektewet. Ze krabbelde weer op en meldde zich aan bij ImPower.

Inmiddels heeft ze een opleiding tot peercoach achter de rug en ze helpt nu anderen aan werk. De coaches moeten in hun eigen netwerk zoeken naar werklozen. Voor veel werklozen met een afstand tot de arbeidsmarkt is de stap groot om naar bijvoorbeeld een uitzendbureau te gaan. De coaches weten hen wel te bereiken doordat ze actief zoeken.

De coaches van de vestiging in Amsterdam komen naar Rotterdam om een activiteitendag te doen. Door middel van verschillende opdrachten en spelletjes leren ze op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan met cliënten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter