De dooi is ingezet, 5 plekken in Rotterdam waar je nog wel kan schaatsen

De dooi is ingezet in Rotterdam een daarmee is de kans op langdurig schaatsplezier in de stad voorlopig bekeken. Toch heeft een aantal schaatsliefhebbers de dunne laag ijs in het weekend van 17 en 18 december optimaal benut. Zoals je kan zien in deze foto’s, gemaakt op de Bergse Achterplas in Hillegersberg. Gelukkig telt Rotterdam steeds meer kunstschaatsbanen waar je deze winter al je pirouettes, inhaalmanoeuvres en schaatssprintjes kan inzetten. Open Rotterdam zet alle schaatsbanen voor je op een rij.

Kralingse schaatsbaan aan het Toepad
Al tien jaar kunnen Rotterdammers terecht bij deze overdekte schaatsbaan in Kralingen. Zoals ieder jaar is daar weer een curlingbaan en een 400-meter lange regenboogbaan. Maar ook op de funbaan is er genoeg te doen. In de avond wordt daar een Silent Disco gehouden met live muziek van een DJ. De schaatsbaan blijft open tot vrijdag 3 maart 2023.

Schaatsen in Plaswijckpark
Ook bij Plaswijckpark in Hillegersbergs kan men terecht op een overdekte schaatsbaan van 500m2. Daar zijn voor bezoekers zonder eigen schaatsen, schaatsen te leen. Er is wel één verplichting, je moet handschoenen aan. Voor kinderen zijn er ook dubbele ijzers te leen en indien nodig helpen medewerkers van het park om de kleintjes te laten wennen aan het ijs.

Ijsvrij bij Plein 1940
IJsvrij op het Plein 1940 voorziet het centrum van de stad sinds 15 december van een ijsbaan. Naast schaatsen zijn er ook verschillende activiteiten, zoals elke donderdagavond curling en iedere vrijdagavond kun je laten zien dat je best kunt dansen op schaatsen tijdens de silent disco. Dit schaatsplein blijft tot 8 januari.

Rozenburg on ICE
De jaarlijkse schaatsbaan in het centrum van Rozenburg mocht dit jaar eindelijk weer open.
Rozenburg on ICE zal tot en met 7 januari open zijn met op de donderdag silent DJ schaatsen en in het weekend grote schaatsfeesten.

Schaatsbaan op het dak van de Bijenkorf
Wat zeker niet mag ontbreken is deze nieuwe schaatsbaan op hoogte.
Tot en met 15 januari 2023 kun je bovenop het gebouw van de Bijenkorf in Rotterdam terecht voor al je ijspret. De baan is ontworpen voor alle schaatsliefhebbers en voorzien van synthetisch ijs, dat eruit ziet en aanvoelt als echt ijs, maar waar geen energie én water aan te pas komen.