De handen worden in IJsselmonde ineengeslagen tegen armoede

In In 2019 zaten 1 op de 5 kinderen in Rotterdam in de bijstand.

Steeds meer mensen in IJsselmonde kampen met geldproblemen. Er zijn veel lokale hulporganisaties, maar een grote groep maakt hier geen gebruik van. Daarom organiseerde Armoedeplatform IJsselmonde gisteren een infomiddag in Beverwaard, waar de hulporganisaties zich bekend maakten aan de buurt.
Het aanbod hulpinstanties was groot. Zo deelden sommige organisaties kleding en voedsel uit, waren er kookworkshops en werden gratis vakanties voor minder bedeelde kinderen georganiseerd. Daarnaast bood een aantal hulpinstanties hulp bij praktische zaken, zoals de administratie, de vertaling van brieven of budgetcoaching.

Volgens Bart Starreveld, wijkpastor en medeorganisator van de infodag worden de geldproblemen van mensen steeds complexer, omdat de maatschappij steeds complexer wordt. Mensen trekken zich uit wanhoop terug en geven het op, waardoor zij geen hulp zoeken.

De organisator pleit er daarom voor om actiever op zoek te gaan naar de mensen die problemen hebben. ‘‘Ik denk dat er gewoon weer ouderwets opbouwwerk moet gebeuren. We moeten contact hebben met de bevolking, zodat wij ze als maatschappelijk werkers kunnen helpen een weg te vinden in deze complexe samenleving.’’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat