De Heerlijkheid in Hoogvliet krijgt nieuwe karpers

Goed nieuws voor vissers in Hoogvliet en omgeving, het water in het park De Heerlijkheid wordt vanaf 10 maart een stuk visrijker, want dan worden er nieuwe karpers uitgezet. En dat was hard nodig, want het geliefde visstekje kreeg een paar jaar te maken met een enorme vissterfte.

“Dat was in augustus 2021, toen gingen er 120 karpers dood. Het was een hete zomer, dus de gemeente concludeerde dat het kwam door zuurstofgebrek in het water”, zo vertelt de Hoogvlietse Dominique de Bruijn, wier man en zonen graag in dit gebied vissen. En dat kan dus binnenkort weer. “Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam zet ze om 14.00 uur uit. Dat kan en mag gewoon, want in het verleden zwommen hier ook al karpers.” Het gaat om kleine exemplaren, maar ze wegen meer dan twee kilo, zodat ze niet snel worden opgegeten door andere dieren. Dit is ook een goed moment om de dieren uit te zetten, want nu is het water nog niet zo warm en dan gaan de vissen nog niet paren, dat doen ze pas als het warmer wordt.

Na het uitzetten van de karpers, kunnen de visstoeltjes worden uitgeklapt en de hengels worden uitgegooid. Je moet er wel op letten dat je een geldige visvergunning hebt, want anders maak je kans op een boete. Die begint bij 150 euro en kan oplopen tot 330 euro.