De Hef a.k.a. de Koningshavenbrug viert 95ste verjaardag

De Hef, of eigenlijk de Koningshavenbrug, viert op 31 oktober 2022 zijn verjaardag. De brug is officieel 95 jaar oud. Een waar Rotterdams icoon. Speciaal voor de verjaardag van de populaire Rotterdamse brug, blikken we terug op een aantal mooie reportages over de Hef.

2017- Rotterdammer Sjors heeft sleutel van De Hef
Rotterdammer Sjors Ribeiro heeft twee vrouwen; zijn eigen vrouw en zijn tweede vrouw; brug De Hef. Sjors zorgt in zijn rol als technicus met heel veel liefde voor de Koningshavenbrug. Hij neemt ons mee op sleeptouw.

2019 – Lijken op de Hef voor speciale filmopnames
Wie langs De Hef reed op dit moment, stond misschien even raar te kijken. Op de brug lagen namelijk hooibalen, ‘lijken’ en poppen. Dit alles voor de eerste film die werd opgenomen voor een zesdelige filmreeks met gedichten van de nieuwe stadsdichter Dean Bowen.

2021 – Gemeente spuit met graffiti besmeurde Hef schoon
Bewoners van het Noordereiland maken zich boos omdat De Hef in de nacht van afgelopen donderdag ‘voor de zoveelste keer besmeurd is met graffiti’. Inmiddels heeft de gemeente ingegrepen en de graffiti weggespoten.

2022 – Jeff Bezos vaart met enorme jacht door De Hef?
Dit jaar stond De Hef enorm onder de aandacht vanwege niemand minder dan Jeff Bezos. Zo zou Bezos van plan zijn om met een enorme jacht naar Rotterdam te komen en om De Hef te kunnen passeren moest de brug uit elkaar worden gehaald. Hier kwamen velen tegen in opstand. Mensen werden hier zo boos om, dat er een groot evenement was aangemaakt op social media om in grote getalen eieren te gooien op de jacht. “Neem een doosje (rotte) eieren mee en laten we die massaal naar Jeffs superjacht gooien als deze in Rotterdam door De Hef vaart”, luidt de oproep van de oprichter van het facebookevenement. Uiteindelijk is dit niet meer doorgegaan, omdat het uit elkaar halen van de brug niet meer nodig was. Het schip ligt inmiddels in de Rotterdamse Eemhaven.