De Hef weer in beweging tijdens Open Monumentendag Rotterdam

Rotterdammers kunnen in het weekend van 8 en 9 september weer genieten van verschillende monumenten tijdens De Open Monumentendag Rotterdam. Bijna alle deelnemende monumenten zijn dan gratis te bezoeken.
Speciaal voor Open Monumentendag Rotterdam gaat de Hef weer op en neer. Ook zetten de Zeemanskerken van de stad de deuren open én kan men eindelijk weer eens een kijkje nemen in het Zuiderziekenhuis. In totaal laten zo’n 65 monumenten zien hoe Europa is terug te vinden in Rotterdam. En Rotterdam in Europa.

Bezoekers zien hoe de haven nog overal zichtbaar is in de stad, door het M4H gebied en de Zeemanskerken. Ook het Internationaal Modernisme komt aan bod. Daarnaast zijn er nog vele andere bijzondere monumenten te bezoeken die nog niet eerder te bezichtigen waren, zoals de Jonge Buskens aan de Schiekade en het Zuiderziekenhuis aan de Groene Hilledijk.

Het centraal informatiepunt is op zaterdag en zondag tussen 9:30 en 17:00 uur geopend bij Rotterdam Tourist Information, in de tuin van het Schielandshuis (Coolsingel 114). Hier kan men terecht voor meer informatie over programmaonderdelen, routebeschrijvingen en eventuele laatste wijzigingen in het programma. Let op; Voor een aantal activiteiten en bezichtigingen moet gereserveerd worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat