De hoogte in met Rotterdams klimtalent Tim Reuser

Rotterdam is een stad vol van sporttalenten, en Tim Reuser is er daarbij eentje die binnen zijn sport de prijzen aan alle kanten binnensleept. De 23-jarige Tim doet namelijk aan boulderen, een klimdiscipline waarin hij onlangs in Amsterdam zijn tweede nationale titel op rij pakte. We gingen langs bij de Monk Gym in Rotterdam-Noord om deze klimkampioen op te zoeken.

Voor Tim was het niet de eerste titel die hij binnenhaalde, desalniettemin geeft hij aan dat het om meer gaat dan alleen de prijzen: “Het is vooral de strijd met jezelf en de variatie die deze sport zo leuk maakt. Elke keer kan je een andere route nemen, en het is telkens weer een gevecht tussen jou en de boulder.”

En dat boulderen is bepaald niet makkelijk: op een muur die zowel vlak als hellend kan zijn moet een klimmer van beneden naar boven via één en dezelfde kleur. Soms moet het met één hand, en soms met twee, maar uiteindelijk is het zaak om zonder te vallen zo keurig mogelijk bovenaan te komen.

Het is een sport die steeds populairder wordt, en zelfs op de aankomende Olympische Spelen zal het aan het programma worden toegevoegd. Alleen is het dan niet enkel boulderen: “Het wordt een soort triatlon met boulderen en klimmen met een touw. Daar ben ik allebei goed in, maar er is nog een derde onderdeel wat ‘speedclimbing’ heet en daar doen we in Nederland vrij weinig mee. Daarnaast vind ik het ook niet zo spannend want je moet dan elke keer zo snel mogelijk op hetzelfde parcours omhoog. Het zou natuurlijk geweldig zijn om dat mee te maken, maar ik moet maar even kijken hoe het loopt.”, aldus Tim.

De eerste prioriteit voor Tim is het afmaken van zijn studie aan de Kunstacademie, en daarna wellicht nog meer tijd steken in het klimmen: “Nu besteed ik veel tijd uit aan mijn studie, maar zodra ik klaar ben wil ik eerst parttime werken en mij volledig storten op het klimmen en het ook echt nog groter aanpakken. Ik ben benieuwd hoe ver ik dan kan komen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat