De kneepjes van het vak leren met golf pro De Haas

Golfclubs, Golfschoenen, handschoen, check! We golfen met Floris de Haas op de grootste trainingsaccommodatie van Nederland.

Vanaf z’n achtste staat de playing pro en teaching pro in opleiding op de ‘green’. Verkocht na het eerste geluid van een ‘putter’. En vanaf z’n 17de zes dagen in de week op de baan.

We gaan de baan op met een zijn lievelingsbal, die hij gebruikt tijdens toernooien. Hierop staat het logo van zijn favoriete voetbalclub Feyenoord.
Wat hij zo leuk vindt aan golfen? De creativiteit met slagen, individueel winnen en tegen een heel veld spelen, zonder afhankelijk te zijn van teamspelers.

Met zijn tourbus reist hij in de zomer toernooien af. Om dit te bekostigen, is hij momenteel bezig met de opleiding tot leraar. Zo kan hij ook internationaal lesgeven. De Haas heeft er vertrouwen in dat hij op de Europese tour kan spelen om zich te meten met de beste van Europa. Hij hoeft er niet twintig jaar te spelen, maar wil in ieder geval een keer een heel jaar lang met de beste van de wereld golfen.