De Koopgoot verandert in openlucht kunstgalerie

De Koopgoot Beursplein wordt op 14 september omgetoverd tot outdoor (straat)kunstgalerie, de Art Goot. Ruim 16 Street artists maken live paintings. De Art Goot is onderdeel van het Rotterdams Street Culture Weekend, Wooosh. URBMATH en Rewriters zetten zich met dit initiatief in om lokale talenten een podium te geven en de waardering voor graffiti als volwaardige hedendaagse kunstvorm te vergroten.

Rotterdam is een van de weinige grote steden in Nederland die niet beschikt over legale muren, oefenplekken waar kunstenaars kunnen experimenteren en waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Twee jaar geleden hebben GroenLinks en NIDA een motie ingediend om hier verandering in te brengen. De Art Goot is bedoeld om Rotterdam te laten wennen aan legale graffiti vrijplaatsen. Er komt een grote wand die dient als een tijdelijke legale vrije zone waarop 16 kunstenaars hun kunsten kunnen laten zien. Dit zijn voornamelijk straatkunstenaars van Rotterdamse bodem. Met allen een eigen unieke stijl.

Het initiatief van de kunstwand creëert niet alleen een podium voor talentvolle kunstenaars in eigen stad, maar laat Rotterdammers kennismaken met deze kunstvorm. Vaak wordt deze kunstvorm gezien als vandalisme. De organisatie hoopt met dit project een reëel beeld te schetsen voor mensen die niet uit zichzelf in contact komen met deze kunstvorm of deze groep kunstenaars. Initiatiefnemer URBMATH hoopt met de Art Goot vooroordelen over graffiti weg te nemen. Daarnaast willen zij een veilige haven voor jong creatief talent bieden.

Het belooft een kleurrijk weekend te worden. De Art Goot is tevens ook het opwarming event voor het aankomende street art festival POW! WOW! Rotterdam 2018. In aanloop naar het POW! WOW! festival maken wij een korte tv-serie over het street festival. Bekijk hier de eerste aflevering.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter