De Kralingse Roxana wint Miss Curve Nederland 2022

Een maatje meer is ook mooi! Dat bewijst de Rotterdamse Roxana Kroon uit Kralingen. Zij deed dit jaar mee aan Miss Curve Nederland 2022 en zij heeft gewonnen. Roxana is super trots.

Met haar deelname wilde Roxana een rolmodel zijn voor andere vrouwen. Het behalen van de finale zelf was voor haar al een grote verrassing. Haar dochter had haar opgegeven voor de wedstrijd. ‘Ik vond dat mijn moeder aan haar zekerheid moest werken, dus ik vond Miss Curve wel goed bij haar passen’, vertelt Nikita.

Roxana heeft intens genoten van de hele ervaring.‘Dit was toch wel oprecht de mooiste avond van mijn leven. Alles was zo goed geregeld. En alles was zo speciaal’, aldus Roxana. Haar familie is super trots. ‘Mijn kinderen, man en ouders zaten aan een viptafel. Vanaf het eerste moment kwam ik het podium op en zag ik mijn kinderen hartjes maken en handkusjes geven en toen dacht ik; ik hoef niet eens te winnen. Dit is al perfect’. Toch won zij de verkiezing.

Hieronder het grote ontknopende moment.

‘Ik had het nooit verwacht. Er doen natuurlijk zesentwintig andere prachtige vrouwen mee die het ook echt uitstekend deden’, vertelt ze. Roxana mag een jaar lang de titel Miss Curve dragen. Het gehele jaar door, zal zij toffe fotoshoots doen. Er komen nu al hele mooie dingen op haar pad. Zo mag ze bijvoorbeeld binnenkort model staan voor de webshop van een jurkenwinkel.

In aanloop naar de finale bezochten we Roxana in de speeltuin aan de Honingerdijk die zij van haar vader erfde. Hier vertelde zij haar verhaal. Bekijk de reportage hieronder.

Foto: Marcel van den Berg