De Kroon verwelkomt zeventig nieuwe ondernemingen met tweede openingsfeest

In het kader van de tweede opening van creatieve hotspot De Kroon, organiseert de bedrijfsverzamelplaats vandaag, zaterdag 6 april, een open huis.

Tijdens het open huis worden verschillende openingsfeestjes gevierd van werkplaatsen, ateliers en creatieve kantoren. Reden voor een feestje, want tijdens de opening in september vorig jaar, telde De kroon veertig bedrijven. Nu zijn dat er maar liefst 110 en zit de Kroon inmiddels zo goed als vol.

“Waarom een tweede opening? Nou, omdat we in een half jaar van zeventig nieuwe huurders hebben mogen verwelkomen en omdat deze nieuwe Krooners ook een openingsfeestje verdienen. Daarnaast moeten alle Krooners zich thuis voelen in het gebouw”, aldus Ashley Nijland van De Kroon.

Onder de nieuwkomers zijn onder andere meubelmaker en ontwerper Martijn Renier, design-activist Isaac Monté en grafisch ontwerper MoGraphx. Bezoek lichaamsgerichte coach Anne-Marie Delfgaauw of leer adequaat te reageren op spanningen bij de zelfredzaamheidsgoeroes van Fynder.

Documentair fotograaf Willem Mes en kunstenaar Mimi von Mos openen officieel hun atelier op de tweede verdieping van de Kroon, waar ze je hun meest recente werk laten zien en Studio Bontje, de digitale textieldruk werkplaats, maakte in samenwerking met Eveline Schram een one-of-a-kind t-shirt. Samen met Rotganzen en Rotterdam make it Happen ontwierpen zij ook unieke strandstoelen.

Ook is er gedurende de middag een muziekprogramma met live optredens van onder andere Convoi Exceptional, en wordt de dag afgesloten met een voorproefje van het Motel Mozaique programma: Dwayne Franklin & Daddy Jacob.

Het open huis van De Kroon, Schiemond 20-22, is te bezoeken van 13.00 – 19.00 uur

Foto: Bart Hoogveld

Bekijk hier onze eerdere reportage

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat