De Leukste Lessen | Les 4: Muziek uit speelgoed en een scheppingsverhaal

De serie ‘De leukste lessen’ brengt de favoriete lessen van Rotterdamse docenten bij elkaar. Juist door de mix aan onderwerpen gebracht door gepassioneerde docenten en betrokken leerlingen hopen Melanchthon Schiebroek en OPEN Rotterdam jongeren die nu thuis zitten te bereiken en te inspireren. In ieder geval tot ze weer naar school mogen.

In deze vierde aflevering geeft wiskundedocente Simone Verlage een les in priemgetallen en gaat Merel Moll uit vwo4 langs op haar oude basisschool, de Emmaschool. 

In de filosofieles gebruikt docent Geert van der Niet zijn volkstuin als illustratie van orde en chaos en vertelt vwo5-leerling Nikita van der Wolf haar zelfbedachte scheppingsverhaal. 

Leerlinge Laetitia Mora Aguilar en docente tekenen Anne Tetteroo vertellen over het pijnsyndroom van Laetitia en muziekdocent Walter Eichler legt uit hoe hij van oud speelgoed muziekinstrumenten maakt.

Dit programma is een initiatief van Melanchton Schiebroek en OPEN Rotterdam. De serie is vanaf woensdag 6 mei elke woensdagmiddag om 13:00 uur en vanaf 18:35 elk uur in herhaling te zien op OPEN Rotterdam TV en via livesstream (www.openrotterdam.nl/live). Terugkijken via www.openrotterdam.nl/uitzendinggemist en YouTube.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat