De Likt wint Rotterdam Music Award

Jordy Dijkshoorn en bandleden John van Beek en Giorgi Kuiper van De Likt zijn gisteravond naar huis gegaan met de Rotterdam Music Award. Gisteravond werd in Bird voor de tweede keer de nieuwe publieksprijs uitgereikt.

De Popunie wil met de Awards muziek van Rotterdamse bodem onder de aandacht brengen. Er waren nog meer prijswinnaars, zoals aanstormend talent Tim Verhaal. Hij kreeg de award voor beste Rotterdamse singer-sonwriter. De punkband Rats on Rafts kreeg de exportprijs. 

Rotown – bouwjaar 1987 – werd door het publiek uitgeroepen tot beste podium van 2015. De Nacht van de Kaap is volgens de 9500 stemmers het beste festival. Eerder dit jaar werd het festival op Katendrecht ook al uitgeroepen tot Beste Publieks Evenement.

De plek waar de awardshow plaatsvond, Bird, kon ook op een prijs rekenen. De housefeesten ‘360 Degrees’ kreeg de award voor beste clubavond. Wij vroegen in de aanloop naar de Rotterdam Music Awards aan de Rotterdammers wie volgens hen hadden moeten winnen. 

Bekijk de video hier:

Vanavond kunnen nog meer Rotterdamse acts in de prijzen vallen. In LantarenVenster vindt dan de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 plaats. Met deze prijs wil de Popunie zoveel mogelijk Rotterdamse talenten laten boven drijven, middels verschillende halve finales waar vele Rotterdamse artiesten aan mee doen.

Wij spraken met de winnaar van vorig jaar in de categorie Urban, Caza, en vroegen hem wat deze prijs voor hem heeft betekend.