De mannen van HWD starten weer met wandelvoetbal in Overschie

Wandelvoetbal klinkt een beetje suf, maar niks is minder waar. Het gaat wel in een rustiger tempo, maar het is nog steeds een goede work-out voor de mannen van voetbalvereniging HWD in Overschie.

Wandelvoetbal heeft wat andere spelregels dan gewoon voetbal. Je mag niet hard lopen, de bal mag niet omhoog en fysiek contact is niet toegestaan. Het gaat in een rustiger tempo. Saai is het niet, want de mannen zijn fanatiek. Er wordt wel voor gezorgd dat iedereen kan meedoen: “De dik medisch dossier is voor ons een pré.” vertelt Hans Luijpen, vrijwilliger bij HWD. Voor de mannen is gezondheid niet de enige reden om naar wandelvoetbal te gaan. Ook gezelligheid speelt een belangrijke rol. Helaas is de kantine nog niet open in verband met corona, maar op het veld blijft de sfeer er goed inzitten.

Eenzame ouderen kunnen ook bij de club terecht als ze niks met voetbal hebben. De club organiseert namelijk ook de derde helft. In de derde helft worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals een computercursus en bloemschikken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat