De mooiste Rotterdamste 010nu-verhalen van deze week

Rotterdammers nemen wekelijks een duik in de koude wateren van onze stad. En Inge brengt Rotterdammers een glimlach op het gezicht door Happy Stones achter te laten. Kijk naar de mooiste Rotterdamse verhalen van deze week! 

Op verschillende plekken in de stad duiken steeds vaker zogenoemde gelukssteentjes op. Inge Schippers is een creatieveling en heeft de afgelopen maanden, maar liefst 160 steentjes opgevrolijkt en daarna verspreid op Zuid. Ze beschildert de steentjes of zet er soms een spreuk op en hoopt daarmee positiviteit te verspreiden. “Een steentje voor een glimlach.”

Restaurants zetten alles op alles om door middel van een take-away toch nog wat geld in het laatje te brengen. Maar wat doe je als je product niet eten en drinken, maar ‘feesten’ is? Gaybar De Regenboog bedacht daar iets op en rijdt komend weekend heel Rotterdam door om regenboogcupcakes af te leveren, gemaakt door niemand minder dan dragqueen Meggie Thom Thom. 

Voor veel mensen is een nieuwjaarsduik al een hele opgave, maar er zijn fanatieke zwemmers voor wie onderdompelen in het ijskoude open water wekelijkse koek is. Zo trekt een groep zwemmers trekt een wetsuit aan en gaat elke week baantjes trekken in de Zevenhuizerplas. Anderen dobberen meditatief rond in de Kralingse Plas volgens de methode van Wim Hof (The Iceman).

Wietske legde de afgelopen maanden vast hoe Rotterdammers zich aanpassen aan de nieuwe leefregels van de corona pandemie. Het leverde een mooie fotoserie op, allemaal in zwart-wit en gemaakt op een mobiele telefoon. De fotoreeks heeft nog geen duidelijke bestemming. Wel is duidelijk dat Wietske, die zichzelf als amateur fotograaf beschouwd, een hoop talent heeft.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat