De Morning Breakfast Rave: feesten voordat je gaat werken

Normaal gesproken ga je elke ochtend vanuit huis direct naar je werk, maar deze week is er in de Boomgaardsstraat in het Witte de Withkwartier een heuse Morning Rave. Dat betekent even lekker feesten en los gaan terwijl de zon nog moet opkomen.

“Waarom niet?”, zo zegt Suzanne Stavast wanneer we vragen waarom iemand al om 08.30 zou willen feesten. “Normaal ga je natuurlijk in de avond naar een feestje, maar nu kan je lekker opgewekt aan je dag beginnen. Ik denk dat het alleen maar voordelen heeft.”

Terwijl de initiatiefneemster dit zegt, stromen er een handjevol mensen binnen om zo te gaan ‘raven’, de term die vaak wordt gebruikt voor het dansen op technomuziek. “Ik heb ook speciaal wat hardere muziek meegenomen”, aldus de aanwezige DJ: “Dat kan je namelijk goed gebruiken om wakker te worden”.

Ondertussen gaan de mensen los en gaat bijna iedereen ook daadwerkelijk richting werk zodra het feest om 09:30 weer is afgelopen: “Normaal word ik zo lastig wakker, maar nu kan ik even lekker feesten en ben ik meteen goed wakker”, zo zegt een van de bezoekers, terwijl Suzanne toevoegt: “In New York bestaat dit fenomeen al langer, maar om dit vijf dagen achter elkaar te doen is mijn eigen experiment. Ik hoop dat andere mensen het op gaan pikken, want het is hartstikke leuk”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter