De muurschildering met verhalen van bewoners in Ommoord is af

Het is zover: de muurschildering van kunstenaar Riq Etiq (Rik van der Neut) bij winkelcentrum de Binnenhof is af. In zijn kunstwerk heeft Rik allerlei verhalen van buurtbewoners verwerkt. Hij wilde daarmee iets teruggeven aan Ommoord en bovendien het buitengedeelte van het winkelcentrum opknappen, want dat ‘is niet de meest sfeervolle plek, ondanks dat veel mensen er samenkomen’.

Sinds mei verzamelde Rik verhalen van buurtbewoners en een van de verhalen die hij in zijn werk heeft verwerkt, deed hij op bij kinderboerderij De Blijde Wei. Daar sprak hij de Ommoordse Chantal en Salomé aan.

“Hij vroeg ons daar hoe wij elkaar hebben leren kennen. Toen kwamen wij uit op babyvoeding. Al heel lang nemen wij dat soort voeding mee als we met elkaar afspreken”, vertelt Chantal. Als je goed zoekt in het kleurrijke kunstwerk, vind je dan ook twee potjes babyvoeding.

Vorige week namen wij een kijkje hoe Rik zijn kunstwerk maakte.

Het project is in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam (CBK), woningcorporatie SOR en de bewonersorganisatie van de Binnenhoftoren tot stand gekomen.

Meer van Riks werk zien? Eerder maakte Rik een muurschildering in Crooswijk op een berging van een Tweedehands Design winkel. Neem een kijkje op zijn website voor meer muurschilderingen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat