De Nieuwe Zomercarnaval Queen is Whitney van Ommeren

De 27-jarige Whitney van Ommeren van carnavalsgroep The Shining Stars uit Alkmaar is dit weekend verkozen tot Queen Zomercarnaval 2015. Als kersverse Queen gaat Whitney voorop in de Zomercarnaval Straatparade op 25 juli aanstaande.
Via de Facebook pagina van het Zomercarnaval stemde het publiek de afgelopen weken massaal op de kandidaten. De vakjury had op zaterdag het laatste woord. In de laatste carnavalsronde presenteerde de kandidaten zich in hun Zomercarnaval kostuum. Whitney kwam hierbij als beste uit de bus. De nieuwe Queen wordt geprezen om haar uitstraling, persoonlijkheid en waanzinnige dansshow. Whitney volgt Miguelina Mota (Queen Zomercarnaval 2014) op en is een jaar lang ambassadrice van het Zomercarnaval.

Programma
Op vrijdag 24 juli start het Zomercarnaval weekend met de Battle of Drums. De Zomercarnaval Straatparade vindt plaats op 25 juli 2015. Dit jaar nemen 25 carnavalsgroepen deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land. De parade van ongeveer 2,5 km start om 13.00 uur op de Blaak en eindigt rond 17.30 uur. Klik hier voor meer informatie over het totale programma van Rotterdam Unlimited 2015

Foto: Laura Frieso