De Parade in 2023 weer niet naar Rotterdam

 

Na drie jaar afwezigheid maakt De Parade bekend ook in 2023 niet naar Rotterdam af te reizen. Theaterfestival De Parade zal aankomende zomer, net als voorgaande jaren, niet in het Museumpark in Rotterdam te vinden zijn. 

De Parade laat weten dat zij vanwege het grote aantal evenementen en de bijbehorende inzet van hulpdiensten in de stad het rondreizende festival niet kunnen organiseren op de data en de vorm die de mensen in Rotterdam van De Parade verwachten. Omdat het theaterfestival met vijf andere gemeenten afspraken moeten maken over de planning, vergunning en de beschikbaarheid van de stadsparken is het niet mogelijk om van de gewenste data af te wijken.

De Parade is voor het 4e jaar op rij niet in de Maasstad te vinden. Mede door de bouw aan het Depot, het Museumpark en door de corona-pandemie was er geen plek voor het rondreizende festival.
De organisatie laat weten dat zij aankomende zomer graag alle Rotterdamse Parade-liefhebbers in het Westbroekpark in Den Haag ontvangen. Iedereen met een Rotterdampas krijgt 50% korting op toegang tot het Paradeterrein in Den Haag.

In 2015 was OPEN Rotterdam bij het 25-jarig jubileum van De Parade: