De Parade viert 25-jarig jubileum

Het jaarlijks terugkerend festival De Parade viert dit jaar haar 25 jarig jubileum. Iedere zomer komt het festival naar Rotterdam. Dit jaar staat muziektheatergroep Club Gewalt weer op de planken met een opmerkelijke voorstelling van exact dertien minuten en 32 seconden.

“Het is de kleinste tent op het festival. Dus als je binnenkomt is dat heel intiem”, vertelt Dook van Dijck een van de spelers in de voorstelling. De exacte tijd van dertien minuten en 32 seconden heeft geen speciale reden, maar er is wel overna gedacht. “Het is volgens ons de perfecte tijd voor een voorstelling. Twintig minuten is wat te veel op een festival, en onder deze tijd wordt het al snel te kort gevonden.” 

Het publiek is wat gespannen als het met de koptelefoon op te tent binnen stapt. Al de muziek en het overige geluid van de voorstelling is dus te beluisteren met die koptelefoon. Als je buiten de tent staat hoor je bijna niets. “Dat maakt het ook nog specialer.” De tent moet een baarmoeder voorstellen, waaruit de bezoeker geboren wordt. Na de voorstelling gaan zij dus als herboren verder op het theaterfestival om te genieten van al de andere acts. De Parade is nog tot en met 28 juni in Rotterdam.