De passie en drive van Jasmina redde het ICAF met een online editie

De passie en drive van Jasmina redde het ICAF met een online editie

2 weken voor de start van het International Community Arts festival 2020 in Rotterdam, kwamen we in een lockdown. Het festival kon niet doorgaan. Directrice van het Rotterdams wijktheater, Jasmina Ibrahimovic kon het werk van de afgelopen 3 jaar niet zomaar laten gaan. Haar passie en drive laat deze editie mensen online nader tot elkaar komen.

In 2008 stond Jasmina al juichend voor de kassa van het International Community Arts Festival, toen nog als bezoeker. ‘Met haar handen in de lucht en haar notitieblok, wij dachten alleen maar: eerst koffie’. Aldus collega van het eerste uur Anamaria Cruz. Sinds 2019 is Jasmina directeur bij het Rotterdams Wijktheater, de organisatie die verantwoordelijk is voor ICAF Rotterdam. ICAF is een groot internationaal festival, met partners en deelnemers van over de hele wereld. Het gaat bij het festival om community theater, waarbij experts en theatermakers 1 keer in de 3 jaar samenkomen in theater Islemunda.

‘Het festival was eigenlijk al af toen we hoorde dat het niet door kon gaan. Terwijl we met een gebroken hart rondliepen, kwam de hele merchandise binnen.’ Het team bedacht daarom een online editie en dat betekent veel zoomgesprekken en online workshops, ‘vooral de knuffels mis ik’ laat Jasmina weten.

‘Jasmina kwam vanmorgen al enthousiast met het idee voor een afterparty, terwijl wij denken ja dit moet ook nog goed gaan. Dat is wel kenmerkend voor haar passie.’