De Pleinbioscoop is bijna terug en maakt programma bekend

Een groot scherm, een lichte schemering, frisse lucht en een verkoelend drankje: De Pleinbioscoop komt terug! De openingsavond is op woensdag 8 augustus met ‘The shape of water’. Een film die was genomineerd in maar liefst dertien categorieën tijdens de Oscars. Zij namen vier beeldjes mee naar huis, waaronder die van de categorie “Beste Film”.

Tijdens de vorige editie werd er voor het eerst een kinder-pleinbioscoop georganiseerd. Dit initiatief viel zo in de smaak, dat dit jaar weer iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag jeugdfilms worden uitgezonden. In verband met het zonlicht wordt de film niet uitgezonden op het plein, maar in een loods ernaast. Vorig jaar waren wij bij één van deze middagen. Bekijk de reportage hier beneden terug.
 
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7Q7K09K41xE” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Ook dit jaar heeft de Pleinbioscoop een variërend programma: van klassiekers tot Hollywood blockbusters. Het programma is hier te vinden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter