De Rotterdamse docent Ismail wordt landelijke onderwijs ambassadeur

De Landelijke Ambassadeurs mbo 2020 zijn officieel bekend gemaakt. Dit jaar is niet één leraar verkozen, maar zijn twee docenten de landelijke ambassadeurs. In een Facebook-bericht kondigt mbo-docent Ismail Aghzanay zelf aan dat hij en collega Daisy Mertens officieel de ambassadeurs zijn van het onderwijs.

Het landelijke initiatief voor een landelijke ambassadeur komt vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), scholen en vakbonden om de positieve kanten van het beroep te belichten. De ambassadeurs zijn voor één jaar lang inspirators voor het onderwijs. Ismail en Daisy krijgen de kans om hun passie te delen met docenten van Nederland.

Beide docenten zijn al eens uitgeroepen tot Leraar van het Jaar. Docent Engels Ismail is in 2018 uitgeroepen tot Leraar van het Jaar. Hij geeft les op het Rotterdam Designcollege. Daisy is lerares van groep 7 en 8 op de BBS De Vuurvogel in Helmond. Zij werd in 2016 uitgeroepen tot de beste docent van Nederland.

Vorig jaar maakte Ismail Aghzanay samen met Muhsin Abdulwahab onder de naam Waterkonijnen een serie bij OPEN Rotterdam genaamd Waterkonijnen op Pad. Bekijk hieronder de video.