De Rotterdamse Jazz de Ronde maakt hippe, unieke capuchons

Fashion, fashion en nog eens fashion. Dat is dé passie van Jazz de Ronde, een van de deelnemers van het project Maatschappelijke Diensttijd op Zuid (MDT). Sinds kort heeft ze haar eigen kledinglijn en Jazz hoopt dat haar werk uiteindelijk in zowel binnen- als buitenland verkocht gaat worden.
Toch was het in het begin niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Jazz. Voordat ze besloot deel te nemen aan het project MDT, had ze financiële problemen en zat ze niet lekker in haar vel. “Ik zat echt in een vervelende fase. Ik kwam de deur niet uit en deed eigenlijk niks meer met mijn passie voor mode.”

De steun van MDT kon ze dus goed gebruiken, zegt Jazz. Ze is een van de deelnemers van dat project, dat bedoeld is voor jongeren uit Rotterdam-Zuid. “Samen met een coach proberen we zoveel mogelijk jongeren te begeleiden met hun talenten en wensen”, aldus projectleider Moniek Lemmens.

Jazz werkt onder meer samen met coach Johnny Nokhai die erg enthousiast is over zijn leerling. “Jazz heeft zichzelf aangemeld en ze is ontzettend gegroeid sinds ze hier binnen is. Inmiddels heeft ze haar eigen kledinglijn en praat ik met haar over zaken als ondernemen. Dat laat haar ontwikkeling goed zien.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat