De sportzomer start met 010 Moves!

Op zondag 7 juni laat Rotterdam alles zien wat de stad in huis heeft op het gebied van sport. Onder de naam 010 Moves! worden tussen 13:00 en 17:00 uur allerlei sportieve activiteiten georganiseerd op het Schouwburgplein.

Tijdens deze sportmiddag krijgen bezoekers een voorproefje van alle topsportevenementen die het komende jaar plaatsvinden in Rotterdam en wordt er teruggeblikt op de evenementen die het afgelopen jaar plaatsvonden. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende clinics.

Achttien sporten, van volleybal tot freerunnen, van tennis tot polsstokhoogspringen en nog veel meer sporten zijn dan te vinden op het Schouwburgplein.Topsportevenementen, verenigingen en talencentra die de stad rijk is, presenteren zich aan het publiek. Rotterdammers krijgen de kans om te ontdekken welke sport bij hen past door mee te doen aan sportclinics. Daarnaast worden er spectaculaire demonstraties gegeven en kan het publiek kans maken op kaarten voor topsportevenementen.

Naast de diverse sporten die aangeboden worden, is er ook aandacht voor cultuur. Tussen 14:30 en 15:30 uur geeft Typical Tropical, namelijk een workshop salsa dansen.

Kijk hier voor het volledige programma en meer informatie.