De STC-Group in actie voor Filipijnen

Het Rotterdamse Scheepvaart- en Transportcollege maakt zich zorgen om haar studenten in de Filipijnen.
In samenwerking met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse rederijen exploiteert de STC-Group op de Filipijnen een nautisch trainingscentrum; het Netherlands Shipping Training Centre. Dit centrum is gevestigd in Palompon in de provincie Leyte, een gebied dat getroffen is door tyfoon Haiyan.

De locatie van het Scheepvaart- en Transportcollege in de Filipijnen is voor 80% verwoest door de tyfoon. Een docent van de onderwijsinstelling, Mr. Verhoef, is naar de Filipijnen afgereist om vast te stellen wat de situatie van de Filipijnse studenten is en hoe de onderwijsinstantie deze studenten kan helpen. Hoewel het gebouw waar de Filipijnse afdeling van het Scheepbvaart- en Transportcollege zich bevindt bijna volledig verwoest is, benadrukt het Scheepvaart- en Transportcollege dat het helpen van de studenten in dit getroffen gebied de hoogste prioriteit heeft: “het is nu nog niet duidelijk hoe zwaar de studenten getroffen zijn en welke hulp zij nodig hebben”. Met de bevindingen van Mr. Verhoef hoopt de STC-Group een duidelijk hulpplan te kunnen opstellen voor haar studenten.

Het Scheepvaart- en Transportcollege is daarnaast in samenwerking met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) begonnen met een inzamelingsactie ten behoeve van de wederopbouw van de school en om haar Filipijnse studenten te helpen.