De straat op in Rotterdam Noord met FoMusic

Soufian Saissa, Chafik el Amiri en Fouad el Amiri zijn de drie mannen achter FoMusic. Een trio dat middels muziek, theater en sketches jongeren wil inspireren en motiveren.
In het kader hiervan zijn ze sinds kort een samenwerking aangegaan met de gebiedscommissie van Rotterdam Noord om de straat op te gaan en daar het gesprek aan te gaan met de jongeren.

Op deze manier wil de commissie de jongeren een stem geven. “En als daar iemand voor geschikt is, dan zijn wij het wel.”, aldus Soufian. Fouad, zijn partner in crime, voegt toe: “Wij kennen deze jongeren, en kunnen het vertrouwelijker maken. Uiteindelijk is het ons doel om hun problemen op te lossen.”

Dit doen de heren door middel van video’s die ze op hun YouTube-kanaal plaatsen. Met een camera gaan ze de straat op en benaderen ze de jongeren om in gesprek te gaan. Maar wel pas voordat er toestemming is gegeven, want de jongens begrijpen dat niet iedereen wil meewerken: “Sommige onderwerpen zijn wat zwaar, en dan willen we echt eerst een band creeeren met de jongens voordat we beginnen met filmen.”, aldus Chafik, de oudere broer van Fouad.

Vooralsnog richten de afleveringen zich vooral op hangjongeren, een bewuste keuze, zo stelt het trio: “Vaak zijn er negatieve vooroordelen als men het over hangjongeren hebt. Maar wij willen dit wegnemen, de jongens een stem geven, en duidelijk maken met welke problemen zij kampen en ook laten zien dat ‘dit’ hangen best onschuldig kan zijn.