De strijd tegen kauwgom op straat

Rotterdammers kunnen vanaf vandaag, zaterdag 11 november, hun kauwgom op een heuse kauwgombord plakken. Aan het Cor Kieboomplein komt namelijk het grootste kauwgombord van Nederland, in de vorm van een wereldkaart.

Een grote ergernis van Rotterdammers is nog steeds dat kauwgom nog vaak op straat gespuugd wordt. Daarnaast is het ook nog eens schadelijk voor het milieu en voor dieren. Voor de gemeente is het verwijderen van kauwgom een tijdrovende en kostbare klus. Met de onthulling van het kauwgombord wil de gemeente mensen stimuleren hun kauwgom niet op straat te gooien.

Waar blijf jij het liefst plakken?
Op het bord, ‘Waar blijf jij het liefst plakken?’, met een doorsnede heeft van 1,5 meter en waarop een wereldkaart is afgebeeld, kan een ieder zijn of haar kauwgom een plekje geven. De kauwgom wordt regelmatig verwijderd door organisatie Gum Buddy die ervoor zorgt dat het een tweede leven krijgt. Kauwgomresten bestaan namelijk uit rubber en zijn goed te recyclen in bijvoorbeeld teenslippers.

Wethouder Eerdmans (Buitenruimte), die het bord onthult: “Kauwgom past niet in het straatbeeld, is bijzonder slecht voor het milieu en het schoonmaken zeer kostbaar. We hopen mensen er op deze manier van bewust te maken dat kauwgom niet op straat thuis hoort. Dat het bord op deze manier bijdraagt aan duurzaamheid is natuurlijk ook fantastisch.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat