De veerpont tussen Charlois en Katendrecht gaat eindelijk varen

Het tochtje van de nieuwe veerpont duurt maar een paar minuten, maar om de veerdienst voor elkaar te krijgen duurde wel wat langer. Kamiel is al bijna zeven jaar bezig en in september kunnen reizigers er dan eindelijk gebruik van maken.

Stichting Stedelinks010 deed in 2011 mee aan een prijsvraag van Pact op Zuid. Zij wonnen de 100.000 euro dat beschikbaar werd gesteld om kunst & cultuur te bevorderen op Rotterdam-Zuid. Hieruit is het idee voor de VeerpontZuid voortgevloeid. Een veerpont lijkt wellicht niks met kunst & cultuur te maken te hebben, maar de stichting vindt dat verbeterde infrastructuur helpt voor een betere toegankelijkheid. De veerpont wordt daarnaast een soort informatiepunt voor kunstinitatieven. Het pont is ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in contact te komen en is daarom ook gratis.

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om de veerpont te laten varen. Bewoners van Rotterdam-Zuid konden een enquête invullen om zo aan te tonen dat zij graag een pont zouden willen. 1000 mensen gaven aan een veerpont te willen hebben. Er is na bijna zeven jaar een budget vrijgekomen van 480.000,- euro door gemeente Rotterdam en het Delta Port donatiefond. Voor dit bedrag zal de pont drie jaar varen. De pont vaart vijf dagen per week, zes uur per dag. Mensen kunnen drie uur in de ochtend en drie uur in middag gebruik maken van de boot. De boot vaart van Charloisse Hoofd (vlak naast de Maastunnel) naar de SS-Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat